"När assistansen behövs som mest!"

Ulf Olin, medlem

Jag drabbades av en stroke för tio år sedan och har sedan dess haft assistans. MejDej har varit ett stort stöd för mig och min fru och jag är imponerad av deras engagemang.

"När assistansen behövs som mest!"

Ulf Olin, medlem

Jag har haft assistans sedan jag drabbades av en stroke för tio år sedan. Från början hade jag kommunen som assistansanordnare, men jag tröttnade på att det kom nytt folk hela tiden. När jag var i Spanien på rehabiliteringen så träffade jag och min fru ett par som vi blev goda bekanta med. De hade MejDej-kooperativet som assistansanordnare och de pratade så gott om det. Vi tog kontakt när vi kom hem och vi tyckte direkt att MejDej var bra. Jag uppskattar framför allt att assistenterna och jag fick en sådan bra grund med utbildningar och att vi får vidareutbildning hela tiden. Vi har varit på många underbart bra föreläsningar och lärt oss mycket. MejDej har också varit ett stort stöd när det varit dags för Försäkringskassans omprövningar av assistanstimmar.

När min fru drabbades av svår cancer ställde MejDej upp och hjälpte till. En representant från MejDej kom hem och pratade med min fru och det betydde mycket för oss att någon brydde sig och ordnade allt praktiskt. Både jag och min fru upplever att MejDej-kooperativet satt som spindeln i nätet och vävde samman allt då min fru var sjuk. Jag är mycket imponerad av MejDejs sätt att ställa upp i det här läget.

Det känns dessutom som att det finns mycket ärlighet hos MejDej. Man blir matad på nyheterna om assistansbolag som myglat men här känner jag ingen oro för det. Dessutom får jag anställa vem jag vill.