Grundutbildning för personliga assistenter

Grundutbildning för personliga assistenter ger en stark grund i yrket som personlig assistent. Utbildningen ger dig kunskaper om de olika aspekterna av personlig assistans och ger dig de färdigheter som behövs för att tillhandahålla stöd och hjälp till personer med funktionsnedsättningar.

Grundutbildning för personliga assistenter

Stärk din kompetens som personlig assistent - 2 dagar

Tvådagarsutbildning för dig som arbetat minst tre månader inom MejDej-kooperativet med avsikt att stanna kvar inom kooperativet. Du ska också har gått introduktionsutbildningen.

Första dagen går vi igenom viktiga ämnen lagen om stöd och service till funktionshindrade (LSS), sekretess och tystnadsplikt i verksamheten, grundläggande arbetsmiljö, Kommunal samt SOSFS 2014:2.

Dag två har vi externa föreläsare som pratar om hur det är att arbeta som personlig assistent. Vi går igenom frågor kring förhållningssätt och bemötande. Detta gör att du som assistent får ökad kunskap och bättre förutsättningar att utföra ditt arbete på ett professionellt och tryggt sätt.

Dag 1: 23 oktober
Tid: 9:00 -16:00
Plats: Kansliet i Kristianstad

Dag 2: 24 oktober
Tid: 9:00 -16:00
Plats: Kansliet i Kristianstad

MejDej-kooperativet står för lön för 7 timmar per dag, resekostnader, övernattning samt fika. Lunch och middag dag 1 för den som övernattar. Denna utbildning kan du endast gå en gång.

Sista anmälningsdag är 23 september

  • Personlig assistent